Вътрешните министри Иван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години

...
Вътрешните министри Иван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години
Коментари Харесай

Вътрешните министри на България и Турция обсъдиха миграцията и мост на река Резовска

Вътрешните министри Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година и Сюлейман Сойлу организираха работна среща в Истанбул, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. 

Инициативата е продължение на срещата на президентите на България и Турция от предходната седмица.

Заместник-министър ръководителят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерждиев е благодарил на турската страна за помощта при справяне с големия мигрантски напън. 

“Доброто взаимодействие сред двете страни в това отношение се вижда и прави оценка и от Европейския съюз, защото България пази външната му граница “, споделил Демерджиев на срещата.

Пред турския си сътрудник той изразил убеденост, че Европейски Съюз ще се ангажира да подкрепи и двете страни в това  изпитание.

В диалога сред двамата са наранени в детайли съответни ограничения, които в къси периоди да бъдат подхванати във връзка с граничните пунктове Капитан Андреево и Лесово, тъй че увеличеният трафик да бъде култивиран бързо.

От своя страна турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу увери, че скоро на двата гранични пункта ще бъдат направени софтуерни промени и повишен потенциалът им.

След съглашението на президентите на двете страни, министрите на вътрешните работи разискаха и плана за изграждане на мост на река Резовска, съдействие в региона на образованието на чиновници, взаимни действия в битката с миграцията, обмяната на информация, бедствията и изключителните обстановки и сигурността на границата.



Министър Сойлу още веднъж изрази съболезнования във връзка гибелта на българския полицейски чиновник, който беше погубен на границата и посочи, че съзнателното следствие на трагичния случай продължава, като следва да се изяснят всички обстоятелства и условия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР